Redescoperă persistenţa proprie

de Toshitsugu Takamatsu

26.03.2012

Iată o dilemă pe care toţi o întâlnim: pentru a realiza ceva important în viaţă în general va lua ceva timp – cel mai adesea ani întregi, poate zeci de ani. Dar suntem creaturi care găsesc că este foarte greu să controlezi aceste mari perioade de timp. Suntem scufundaţi, preocupaţi de ziua de azi; emoţiile noastre fluctuează cu fiecare întâlnire. Avem dorinţe imediate pe care, în mod constant, încercăm şi muncim să le îndeplinim. In acea perioadă lungă de timp de care avem nevoie pentru a atinge un scop suntem asaltaţi din mii de direcţii de diferite distrageri de la scopul iniţial şi de mii de tentaţii care par mai interesante. Pierdem din vedere obiectivele noastre şi sfârşim prin a urma altceva. Aceasta este sursa la multe din eşecurile din vieţile noastre.

Pentru a te ajuta să treci peste diferite obstacole sau tentaţii, trebuie să fii persistent. Ca şi copii, noi aveam această calitate deoarece ne concentram doar pe un singur lucru; trebuie să redescoperi în mod simplu şi să redezvolţi această trasatură de caracter.

Mai întâi, trebuie să înţelegi rolul pe care nivelul tău de energie îl joacă în a concepe un plan şi de a face ceva pâna la capăt. Dacă vei adauga alte ţinte şi noi sarcini, concentrarea ta se va destrăma şi nu vei atinge niciodata ce ţi-ai propus prima oară. Nu poţi merge hotărât pe două sau trei cărări deodată, aşa că evită tentaţia.

In al doilea rând, încearcă să împarţi lucrurile pe perioade mai mici de ani. Poţi să ai un scop care necesită o perioadă mare de timp, dar sunt mulţi paşi de-a lungul drumului şi paşi în paşi. Aceştia repezintă luni în loc de ani. A atinge aceste mici obiective îţi vor da un sens al rasplăţii şi progresului într-un mod tangibil. Te vor face să rezişti mai uşor la orice abatere din drum şi să mergi neînfricoşat mai departe. Tine minte: ai nevoie de orice lucru ce poate susţine un atac persistent de partea ta.

sus | inapoi la pagina de articole | home page